Eretekens opgespeld tijdens nieuwjaarsconcert

Print
Eretekens opgespeld tijdens nieuwjaarsconcert

Eretekens opgespeld tijdens nieuwjaarsconcert

Dilsen-Stokkem -

Een nieuwjaarsconcert dient geïnterpreteerd als een muzikale lente om de nieuwe werken, die ingestudeerd werden, te laten beoordelen door het muziekminnend publiek. Begrijpelijk dat voor “een primavera” de belangstelling en de verwachtingen groot zijn.

De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia van Stokkem maakt hier geen uitzondering op. Er wachtte de toehoorders dan ook een flinke brok muzikaal luistergenot.
Dat een dergelijk concert het Weense karakter draagt is jaren geweten. Maar dat het programma aangevuld werd met wereldwijd gekende melodieën was een verrassing.
Een tweede aandachtspunt was de dirigent die voor de eerste maal een optreden deed met Sint Cecilia Stokkem.

Het nieuwjaarsconcert is tot een vast evenement uitgegroeid o.l.v. Cathy Penné. Zij was tien jaar lang het vertrouwd gezicht. Zij was trouwens een van de vele aanwezigen.
Sedert november heeft de heer Joost Vrolix de muzikale verantwoordelijkheid.
Carla Belemans leidde elk oeuvre in. Ze vertelde iets van de componist, eventueel van de arrangeur, plus de inhoud van het werk dat uitgevoerd werd. Alzo konden de luisteraars zich inleven in de geest en de geschiedenis van de componist en zijn werk.
Bij Sint-Cecilia Stokkem is het gewoonte dat verdienstelijke leden het ereteken opgespeld krijgen. Voorzitter Guillaume Peeters decoreerde met de secretaris vier leden voor hun jarenlange bijdrage. ”In Veterani Honorem” ontvingen Casters Theo en Notermans Danny de medaille en getuigschrift “tweede klas”. Beiden zijn 35 jaar lid van de harmonie.

In dezelfde orde werd de titel “Zilver met palmen” overhandigd aan Laermans Leon en Otten Jef, en dit voor 55 jaar lidmaatschap.

Op de foto van links naar rechts: voorzitter G. Peeters, Casters Theo, Notermans Danny, Laermans Leon en Otten Jef.

Foto: Jaak van Panko


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio