Veel belangstelling voor de activiteiten van de Cultuurkring Hamont-Achel.

Print
Veel belangstelling voor de activiteiten van de Cultuurkring Hamont-Achel.

Veel belangstelling voor de activiteiten van de Cultuurkring Hamont-Achel.

Hamont-Achel -

Een 65-tal belangstellenden van Hamont-Achel en omgeving woonden een namiddag klassieke muziek beluisteren bij ingericht, door de Cultuurkring Hamont-Achel in Dienstencentrum de Kring.

Musicologe Rose-Marie Hendrikx gidste ons door het: Klarinetconcerto van Wolfgang Amadeus Mozart , gecomponeerd in de herfst van 1791, het is ongetwijfeld een van zijn meest sublieme werken.


De componist hield duidelijk van de klarinet en het veelzijdig timbre en de expressieve kwaliteiten van het instrument inspireerden hem tot prachtige melodieën. Muziek raakt, muziek ontroert, muziek troost….
Dat is precies wat je op deze luisternamiddagen kan voelen en ervaren. Een heldere uitleg maakt de muziektaal voor iedereen begrijpelijk en levendige anekdotes en boeiende achtergrondinformatie geven een idee wat er achter de noten steekt. Zo wordt luisterervaring alleen maar rijker en intenser. De aanwezigen waren duidelijk tevreden over deze muzikale namiddag.

Organisatie: Stuurgroep Cultuurkring Hamont-Achel i.s.m. Stadsbestuur Hamont-Achel, dienstencentrum de Kring, Davidsfonds Hamont, De geschied- en heemkundige kring: “ De goede Stede Hamont-Achel”, Femma Hamont, Markant Hamont, OKRA Hamont, OKRA Achel, Seniorenwerking Hamont-Achel.
Info: 011/ 61 05 88
Ingest. Cultuurkring Hamont-Achel. J.J.S.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio