Luc Bouve, Luc Melis en Vic Vanderstraeten winnaars in de regionale

Print
Ham -

Baanlegger Luc Cloostermans had de kaart van Ham herverkend en uitgebreid met de wijk De Wijngaard. Hij combineerde een gewone oriëntatieloop met een spurtkaart op 1/4000. Voor de lopers werd het dubbel opletten want overschakelen van kaart 1 op kaart 2 is een hele aanpassing.

200 lopers verdeeld over 7 omlopen werden de sneeuw ingestuurd op zoek naar de juiste controlepunten.
Bij de dames 3 liep Marijs Vandeweyer een zeer goede koers en haalde een fraaie 3e plaats, Marijs moest enkel 8' toegeven op haar veel jongere rivalen.Hilde Krols, nochtans goed bezig de laatste weken, beleefde een off-day en werd naar de 9e plaats verwezen. Alena Kapockova eindigde in het spoor van Hilde. Fraaie koers van de altijd regelmatig lopende An Verberne, An eindigde mooi derde. Julienne van Reusel liep een paar keer naar het verkeerde Noorden .... en werd natuurlijk zwaar afgestraft met een 10e plaats. Godelieve Bruynseels werd 9e in haar koers en Greta Mols liet zich op foutief prikken betrappen.
Pierre Teunckens werd in koers 6 toch nog vierde maar ging te veel in de fout. Jos Duchesne werd door de electronica in de steek gelaten, zijn emit begaf het en dan is men gewoon niet geklasseerd.
In de reeks Heren 5 liet Ham globaal een heel sterke indruk door niet minder dan 5 lopers in de eerste 10 te plaatsen. De overwinning ging andermaal naar Vic Vanderstraeten die zijn naaste rivaal een minuutje te snel af was. Jos Thijs leverde een goede koers af en werd hiervoor met een derde plaats beloond. Phil Mellebeek werd heel mooi 5e en "Good Old" George Deferme deed een voorzichtig heroptreden na een gedwongen rustpauze. George liep toch weeral een verdienstelijke koers en haalde toch al de 7e plaats. Fred Wellens was de regelmaat in persoon en lukte de 10e stek.
Luc Bouve heerste bij de heren 4. Hij pakte de overwinning met maar liefst 4' voorsprong. Klaas en Victor Mellebeek, die dit jaar in dezelfde reeks uitkomen, leverden een verbeten duel, Klaas trok echter aan het langste eind, Victor beperkte de schade binnen de drie minuten en was goed voor de 7e plaats. Marc Hermans, zelfs zonder training, in goede doen werd hier 4e. Jean Paul Hombroekx werd 9e en Roger Plees en Fernand Scheelen werden 19e en 23e.

Voorzitter Luc Melis gaf het goede voorbeeld in koers 3. Met een bonis van 4' liep Luc over de eindmeet. Hiermee bevestigde Luc... wat we al lang wisten... dat de konditie top is. Goede wedstrijd van Johan Maes met een fraaie 5e plaats, Patrick Bleyen en Yvan Laurent sloten hun wedstrijd als 18e en 20e af.
Ronny Timmers liep een goede wedstrijd in koers 2 en behaalde een mooie derde plaats,Bart Mellebeek was te haastig in eigen streek en ging even in de fout en werd naar de 4e plaats verwezen. Koen Meynen deed het voortreffelijk met een 10e plaats en verder hadden we nog Frank Van Hees en Willy Renders als 13e en 17e.
Precies 9" kwam Thomas vanderKleij te kort om de overwinning weg te kapen op de langste afstand (9.300 m vogelvlucht). Thomas moest na een zeer goede koers de overwinning laten aan de Tjech Bouchal. Jeroen Hoeckx, van dienst aan de computer, moest natuurlijk met een van de eersten van start en spoortrekken in de sneeuw is natuurlijk geen voordeel. Toch lukte Jeroen er in om op de vierde plaats beslag te leggen. Peter Krampiltz behaalde een verdienstelijke 10e plaats en Steve Vetstraete, Ronald Mens en Djef Goosens haalden top 10.

In het Waalse Havelange zorgde Pegase voor een wedstrijd. Nancy Wenderickx en Gunther Deferme namen er, in voorbereiding van de Transforestière, aan de langste afstand deel. Nancy behaalde een knappe overwinning en Gunther liep bij de grote jongens naar een mooie 7e plaats.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio