Grensschap Albertkanaal op KLARA

Print
Grensschap Albertkanaal op KLARA

Grensschap Albertkanaal op KLARA

Lanaken -

Het Grensschap Albertkanaal staat helemaal in de belangstelling. Vorige week nog reikte SKAL Limburg haar jaarlijkse Toerisme Award uit aan het Grensschap. En op Klara, de cultuurzender van de VRT, liep in het avondprogramma Babel, een reeks winterwandelingen.

Naar aanleiding van 'De oude wegen' , een boek van schrijver en fanatiek wandelaar Robert MacFarlane, maakte Gudrun De Geyter elke dag een winterwandeling. Ze begon de reeks met Willem Vermandere in de Westhoek. Dinsdag was het Grensschap aan de beurt. De wandeling ging langs de Zouwweg, de landweg die de Zouw volgt op de grens tussen Veldwezelt en Caberg. De dagen nadien hoorden we de wandelervaringen van schrijfster Joke van Leeuwen in Leefdaal, radiomaker Johan De Haes langs de Zwalm in de Vlaamse Ardennen en, afsluitend, in Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek).

De afgelopen week verraadden de vele voetstappen in de nu verdwenen sneeuw hoeveel wandelaars de landmarks van het Grensschap bezochten. Een graadmeter van de populariteit van deze plekken met geschiedenis. Vooral de Kip-op-de-Kesseltse-Kip, een uitkijkpunt met ronddraaiende zitsteen, blijkt een doel van vele uitstapjes.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio