Limburg White Sox heft glas op 25ste jaar

Print
Limburg White Sox heft glas op 25ste jaar

Limburg White Sox heft glas op 25ste jaar

Genk -

Op zaterdag 26 januari hebben de leden van Base- en softballvereniging Limburg White Sox voor de vijfentwintigste maal het glas geheven op het nieuwe jaar. Een vijftigtal aanwezigen konden tijdens de nieuwjaarsborrel kennis maken met het nieuwe clubbestuur en de nieuwe leden.

Ook werd het Beleidsplan 2013-2018 voorgesteld, waarin de focus wordt gelegd op een gestructureerde jeugdwerking gericht op Genk en ruime omgeving.
“Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, wist voorzitter Koen Swennen te vertellen.
“Het is een ambitieus plan, waarin we in de volgende vijf jaar niet alleen het ledenaantal trachten te verdubbelen, maar vooral de fundamenten willen leggen voor een modern gestructureerde vereniging die een goede omkadering voor haar leden kan aanbieden.”

Eric Crauwels, schatbewaarder, jeugdtrainer en stichter van de sportclub, onderstreepte ook het belang van het voortdurend bijscholen van trainers en coaches. “In 25 jaar is er veel veranderd op het gebied van coaching en de sporter verwacht een professionelere begeleiding, daar moet je als vereniging op kunnen inspelen”. “Door gediplomeerde trainers aan te trekken en de eigen leden reeds in een vroeg stadium te laten assisteren bij trainingen, proberen we onze spelers te stimuleren om de functie van trainer/coach na hun spelerscarrière op te nemen”.

Baseball is een zomersport. De buitentrainingen starten terug in maart, de competitie in april. Voor meer informatie over Limburg White Sox kan je terecht op de website.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio