Rode Kruis Landen huldigt vrijwilligers

Print

Rode Kruis Landen huldigt vrijwilligers

Het Rode Kruis Landen hield op 26 januari haar nieuwjaarsreceptie in de gebouwen van de afdeling. Voorzitter Jos Mélotte accentueerde de noodzaak van de plaatselijke vereniging en de realisaties van het afgelopen jaar. Maar hij bleef vooral stilstaan bij de inzet van zijn vrijwilligers en mocht zelfs, samen met kersvers burgemeester Gino Debroux, enkele van zijn mensen huldigen.

Het Rode Kruis heeft volgens de statistieken een zeer goed 2012 achter de rug. Dat blijkt uit de aanwezigheid van de afdeling op tal van lokale evenementen en de heropstart van de Sociale Dienstverlening. Deze tak richt zich op inwoners die nood hebben aan vervoer naar ziekenhuizen of artsen, of gewoonweg wat gezelschap wensen om hun dagen op te vrolijken. Victoire Draelants is drijvende kracht achter dit sociaal dienstbetoon en hoopt haar team nog te kunnen uitbreiden want de vraag van de Landense bevolking stijgt.

Tijdens de feestelijkheden was er speciale aandacht voor Marcel Spiritus. Hij werd afgelopen jaar 70 en dient de sleutels van de ziekenwagen nu door te geven aan collega-vrijwilligers. Daarnaast is hij al jaren het gezicht van de plaatselijke uitleendienst. Met zijn 47 jaren dienst bij het Rode Kruis is Marcel een voorbeeld voor velen en hij denkt nog steeds niet aan stoppen. “Zo lang ik kan en mag, blijf ik me inzetten”, beaamt Marcel. Vandaar dat hij en zijn vrouw Lucienne Coopmans, meer dan verdiend in de bloemen werd gezet. Maar ook anderen ontvingen eretekens omwille van 10, 20 of zelfs 25 jaren dienst. Jos Mélotte is fier op zijn trouwe team en belooft ook dit jaar weer klaar te staan voor Landen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio