‘Moed en Eendracht’ speelt komische thriller

Print
‘Moed en Eendracht’ speelt komische thriller

‘Moed en Eendracht’ speelt komische thriller

Maaseik -

Vele honderden toneelliefhebbers woonden op zaterdag 27 en zondag 28 januari in het cultureel centrum van Neeroeteren de eerste voorstellingen bij van ‘Het lijk is zoek’, een komische thriller in drie bedrijven van Charles Dyer.

Het verhaal speelt zich af op een Engels landgoed en begint bij de dood van de oude, rijke heer Barraclough.

Zijn stiefdochter Faith hoopt op een grote erfenis. Als blijkt dat zij de erfenis niet alleen moet delen met haar tweelingzus Hope maar ook met de bedienden, gaan de poppen aan het dansen. Wanneer Faith plots onwel wordt, doet Hope er alles aan om het personeel buiten spel te zetten en de hele erfenis in handen te krijgen. Bovendien is het lijk van zowel de oude heer Barraclough als van Faith verdwenen. Dwalen er kwade geesten door het landgoed? En wie is de onbekende erfgenaam?

Verschillende potentiële daders passeren de revue. Als volleerde detectives bijten notaris Blundell en zijn jonge assistent Mickleby zich in de zaak vast, vastbesloten om de vele mysteries te ontsluieren. Dat loopt echter niet van een leien dakje en het leidt tot heel wat verrassende wendingen en hilarische taferelen. Spanning verzekerd. Tot de laatste scènes blijven de toeschouwers in het ongewisse over de afloop. Amateurtoneel van de bovenste plank!

Toneelgroep ‘Moed en Eendracht’ kent al een lange traditie. Ze werd in 1881 in de schoot van Harmonie De Voortgang opgericht en houdt met veel succes een oude volkscultuur in ere.

Er zijn nog voorstellingen op vrijdag 1 februari (20.00 uur) en zaterdag 2 februari (20.00 uur).

Kaarten kosten 8 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa. Meer info: 089/86.31.88 (cultureel centrum Neeroeteren).


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio