Boogschutters beslissen koningschieting in recordtempo

Print
Boogschutters beslissen koningschieting in recordtempo

Boogschutters beslissen koningschieting in recordtempo

Tongeren -

Op zondag maakten 32 schutters zich op voor de felbegeerde koningstitels.
Na een lekker middagmaal kon de strijd aanvangen in drie categorieën: Jeugd (-21), compound en olympische boog. De wedstrijd werd echter al beslist voordat hij goed begonnen was.

Tijdens het allereerste ereschot trof Steven Vanhaeren onmiddellijk raak. Hierdoor wordt zijn titel met de olympische boog verlengd. Patrick Gielen volgde zijn voorbeeld en trof met zijn tweede pijl raak in de compound-klasse!

De jeugd wist de spanning er wat langer in te houden, maar ook hier wist Maarten Vanhaeren zijn titel te verlengen! De drie aftredende koningen hebben elk hun titel weten te verlengen, waardoor ze in 2014 elk kans maken om zich tot keizer te kronen.
De volledige uitslag liet niet lang op zich wachten:
- olympische boog: koning: Steven Vanhaeren, prins: Jean Dignef
- compound boog: koning: Patrick Gielen, prins: Tony Germis
- jeugd: koning Maarten Vanhaeren, prins: Arthur Jansen

Tijdens de maanden februari en maart staan er belangrijke wedstrijden ter afsluiting van het indoorseizoen op het programma, waarvoor het recurve team van Overrepen, evenals een aantal individuele schutters zich konden kwalificeren o.a.: Vlaams jeugdkampioenschap, Belgisch Kampioenschap, Master- en Veteranenkampioenschap, Kampioenschap van Limburg indoor.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio