“Afval, wat doe ik ermee? Ben Ik milieubewust?”

Print

“Afval, wat doe ik ermee? Ben Ik milieubewust?”

Diepenbeek -

De Gemeentelijke Basisschool van Diepenbeek heeft 14 dagen lang een project gedaan rond afval. “Afval, wat doe ik ermee? Ik ben milieubewust!”. Als school willen we graag de kinderen bewust maken van deze milieuproblematiek. Zo kunnen we bijdragen tot een mooiere, betere en zuiverdere wereld waar we dan ook best kostbaar mee om moeten gaan.


Dit project leefde doorheen de hele school, zowel in de lagere school als bij de kleuters. Er werden allerlei activiteiten buiten de school gedaan, maar naast deze activiteiten stonden ook onze lessen in het kader van dit project.
Door het vijfde leerjaar werd er een kleine intro gedaan in de klassen door het opvoeren van een toneeltje om de kinderen wat warm te maken. Ook was er op de speelplaats een openingsmoment waarbij de leerkrachten dit thema aankondigden, zij waren met z’n allen verkleed in PMD, GFT, rest, glas, papier, … Ook professor Zevensteen was aanwezig.
Op vrijdag 25 januari was er dan de afsluiter op de speelplaats. De kinderen zongen uit volle borst “Sing for the climate” en er werd een kleine tentoonstelling gehouden waarop getoond werd wat er geknutseld en geleerd werd rond dit thema. Ook het wijkschooltje van Rozendaal had een hele mooie tentoonstelling waar afval gerecycleerd werd tot mooie knutselwerkjes.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio