Sporting NeLo verliest van Visé

Print

Sporting NeLo verliest van Visé

Neerpelt -

Sporting NeLo heeft gisteravond de belangrijke wedstrijd tegen Visé verloren. Het spelpeil van Sporting was gisteren onvoldoende. NeLo heeft duidelijk een gebrek aan vertrouwen en is reeds enige tijd op zoek naar de goede vorm, het zal zich nu dringend moeten herpakken wil het de play-offs niet opnieuw mislopen, want intussen is Visé in het klassement genaderd tot op 1 schamel puntje.

Het was van het begin aan duidelijk dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden voor Sporting dat erg zenuwachtig aan de wedstrijd begon. De twee ploegen hielden elkaar in evenwicht, 5-5 na 10 minuten en 8-8 na 15 minuten.
Lag het aan de druk of de stress, wie zal het zeggen, feit was dat NeLo slordig bleef spelen. De missers en balverliezen( alleen al 9 in de eerste helft) stapelden zich op.
Dit gaf Visé de mogelijkheid om na 20 minuten een eerste klein kloofje te slaan, 9-11. Sporting knokte zich toch terug in de wedstrijd en de rust werd bereikt met 16-16.
Na de pauze hetzelfde beeld, Sporting kwam ook in de 2e helft maar niet onder stoom en bleef veelvuldig missers en balverliezen (opnieuw 12) produceren. Visé had zo weinig moeite om bij te blijven. Zo bleven de ploegen aan elkaar gewaagd, 18-18 na 35 minuten, 22-22 na 45 minuten en 26-26 na 50 minuten.
De laatste 10 minuten werden dus een zenuwslopende bedoening en voor de zoveelste maal al dit seizoen was het Sporting dat in die eindfase van de wedstrijd kopje onder ging.

Visé nam de leiding in de wedstrijd en liep zelfs 3 doelpunten uit, 28-31 en 30-33. Sporting probeerde nog maar strandde uiteindelijk op een erg pijnlijke 32-33 nederlaag.
Een nederlaag die Sporting uitsluitend aan zichzelf te wijten heeft en eentje met gevolgen want hierdoor komt de deelname aan de play-offs serieus op de helling te staan, NeLo kan zich nu in de 4 resterende wedstrijden echt geen uitschuiver meer veroorloven en heeft nu een week de tijd om dit te verwerken want dan wacht opnieuw een erg moeilijke opdracht tegen Doornik.

Doelpuntenmakers: Pieter Winters 1, Toon Habraken 1, Pieter Miseur 8, Serge Spooren 5, Roel Valkenborgh 9, Adam Barnyak 3, William Roland 1, Arber Qerimi 3, Tom Schepens 1


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio