Natuurpunt Riemst krijgt bezoek van Ignace Schops

Print

Natuurpunt Riemst krijgt bezoek van Ignace Schops

Riemst -

Op zaterdag 26 januari organiseerden Natuurpunt Bilzen, Hoeselt, Riemst, Tongeren en Spouwen-Amelsdorp hun jaarlijkse ledenvergadering. Een 75-tal leden kwamen afgezakt om enkele boeiende presentaties bij te wonen en te luisteren naar een bijzondere spreker.

Eerst werd er a.d.h.v. prachtig beeldmateriaal een jaaroverzicht gegeven van van de activiteiten die Natuurpunt in 2012 organiseerde in Bilzen, Hoeselt, Riemst en Tongeren.
Hierna stelde Natuurpunt Riemst de oprichting van Natuurpunt Riemst en haar bestuur voor met leuke foto's en een overzicht van de activiteiten die in 2013 zullen plaats vinden in Riemst.
Lambert Schoenmaekers presenteerde een overzicht van de activiteiten die in 2012 plaats vonden bij Natuurpunt Spouwen-Amelsdorp.

Na de presentaties van Natuurpunt kwam gastspreker Ingnace Schops zijn verhaal doen over het klimaat en de biodiversiteit op onze planeet. Ignace is de oprichter van het Nationaal Park Hoge Kempen, won de Goldman Environmental Prize (de groene Nobelprijs) in San Francisco, werd benoemd tot internationaal ambassadeur van de biodiversiteit en is eredoctor van de Universiteit Hasselt. Zijn verhaal gaf weer stof tot nadenken. Hoe snel warmt onze planeet op en welke gevolgen heeft dit voor de biodiversiteit? En hoe snel gaat onze biodiversiteit achteruit en welke gevolgen heeft dit voor onze kleinkinderen?

Afsluitend konden de leden gezellig samen de avond afsluiten met een goed gesprek bij pot en pint.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio