Strijdvaardig Minicup Lommel kan niet verrassen tegen Châtelineau

Print
Lommel -

David tegen Goliath! Zo zou iedereen de wedstrijd van te voren omschrijven. Maar een strijdvaardig Minicup Lommel liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden en beet flink van zich af. En dat terwijl Vanheeswijck geschorst was, zonder Bielen speelde en met de broertjes Özcan en Vandervee met enkele licht geblesseerde spelers aantrad.

Tsabounti stond da weer voor het eerst tussen de palen. Bij titelkandidaat Châtelineau niets dan luxeproblemen, zij waren voltallig.

Al van bij de aftrap zou de partij aangenaam om volgen blijken. De bezoekers bivakkeerden al meteen op de helft van de tegenpartij en lieten het balletje mooi rondgaan. Lommel stond echter zeer scherp te verdedigen en vormde een hecht blok met doelman Tsabounti als sluitstuk. Die kan al een paar maal zijn handen opwarmen, maar een afstandsschot van Deswijsen betekende toch de 0-1. En enkele tellen later mag Vanderlei simpel de 0-2 binnen tikken. Minicup Lommel reageert. Een poging van Kahan Özcan wordt gepareerd door Durot en even later staat Diogo zijn doelman bij op de lijn op het schot van Alavi. Ondanks dat Châtelineau het meeste balbezit heeft gaat zo de partij toch mooi op en af. Toch moet Tsabounti het meest aan de bak en leidt ook dikwijls mee de tegenaanval in. Zo kan Vandervee na een knappe combinatie milderen tot 1-2. Maar al snel zetten de bezoekers dit recht als Diogo voor de 1-3 zorgt. Het slot van de eerste helft wordt dan toch nog spannend. Cihan Özcan kan in de rebound 2-3 scoren en heeft in de slotfase de 3-3 aan de voet. Maar die poging strand op de paal zodat na een aangename eerste helft Châtelineau met voorsprong kan draaien.

Vlak na de herneming, komt de thuisploeg met een blitsstart uit de kleedkamers. Durot en zijn ploegmaats moeten zeer attent zijn na een vlotte combinatie van Minicup Lommel. Maar in plaats van gelijk te maken, loopt Châtelineau kort daarop weer verder uit. Het is Rahou die de 2-4 droog binnen knalt. En dan gaat het plots even snel. Na een schitterende combinatie, mag Diogo het afwerken (2-5) en kan Vanderlei even later de kloof nog verder uitdiepen, 2-6. Minicup Lommel beperkt zich dan enkel tot verdedigen en kan onder leiding van een alom tegenwoordige Vandervee nog vele pogingen van de bezoekers afblokken. Zelf probeert het meermaals te counteren, maar worden dan koud gepakt als Diogo de gekregen ruimte afstraft, 2-7. Hetzelfde gebeurt enkele minuten later, alleen is het nu Carello die scoort, 2-8. Minicup verliest dan Vandervee met een tweede gele kaart. Met een man meer waant Châtelineau zich dan onaantastbaar, maar dat is buiten Cihan Özcan gerekend. Bij balverlies van de bezoekers lobt hij de mee opgekomen Durot en zorgt zo nog voor 3-8. Maar net als in de bekerwedstrijd, is het Vanderlei die het laatste doelpunt van de wedstrijd mag maken. Hij besliste over de eindscore, 3-9.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio