Grensschap Albertkanaal krijgt Tourism Award 2012

Print

Grensschap Albertkanaal krijgt Tourism Award 2012

Lanaken -

Skål Limburg, lid van International Association of Travel and Tourism Professionals, kent jaarlijks een Tourism Award toe aan een persoon of een organisatie die zich verdienstelijk maakt of maakte op het gebied van het toerisme in Belgisch- of Nederlands-Limburg met een grensoverschrijdende Limburg-dimensie.

In het verleden kwamen onder meer André Rieu, gouverneur Hilde Houben-Bertrand, de antiekbeurs TEFAF en mediaman Philip Hilven aan de beurt.
De award van 2012 werd donderdag aan het Grensschap Albertkanaal uitgereikt tijdens het nieuwjaarsdiner van Skal.
De motivatie van de toekenningscommissie: Omdat dit burgerinitiatief 'Grensschap Albertkanaal' erin slaagde om met het project 'Landmarks' overheid en publiek te overtuigen van de landschappelijke, natuurlijke en cultuurhistorische waarden die dit een uniek oud landschap tussen Maastricht, Lanaken en Riemst, op de grens van Nederland en België inhoudt. Het is dank zij het "Grensschap Albertkanaal" dat in 2006 het Interregproject 'Landmarks Grensschap Albertkanaal' officieel van start kon gaan. De waardevolle elementen van het landschap werden via 14 landmarks zichtbaar voor de bezoeker. Deze landmarks werden opgenomen in het fietsroutenetwerk. Er werden diverse wandelingen door het gebied uitgetekend en er ontstonden o.m. educatieve projecten naar de scholen toe. Kortom, tal van waardevolle toeristisch-recreatieve initiatieven die een aanwinst voor het gebied betekenen.

Secretaris Jacques Collen en plv. voorzitter Raf Sluysmans mochten de award, een toepasselijke tekening van Steven Wilsens, overhandigen aan Pieter Caljé, Leon Hermans en René Thewissen van het Grensschap.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio