Okra ontdekt openbaar vervoer

Print

Okra ontdekt openbaar vervoer

Sint-Truiden -

Voor drie euro van Sint-Truiden naar Maastricht om te shoppen: heel wat vrouwen hadden oren naar hetgeen Francis Pletsers van de Trein-Tram-Bussers hen kwam vertellen. In het kader van het jaarthema van vorig jaar, dat ging over mobiliteit, en het nieuwe jaarthema voor 2013, dat de duurzaamheid predikt, wilden meer dan 30 Okra-leden wel eens weten wat de voor- en de nadelen van het openbaar vervoer zijn.

“Blijkbaar is hier ook het onbekende onbemind, want het openbaar vervoer biedt heel wat voordelen, niet alleen voor de 65-plussers, maar ook voor diegenen die niet van het gratis vervoer kunnen genieten. Zo kan je in Sint-Truiden voor een halve euro de bus nemen, zolang je maar op het grondgebied van de stad blijft. Of je kan met speciale kortingen voor een habbekrats de Euregio afreizen”, aldus Valère Lemoine, bestuurslid van Okra Sint-Truiden.
OKRA wil nu de theorie ook aan de praktijk koppelen, en de eerste helft van mei op een dinsdag gaan ze in groep in Sint-Truiden de bus nemen om te gaan shoppen in Maastricht. “Kwestie van te zien of het allemaal wel klopt, want ook bij OKRA geloven we ook alleen wat we zien,” besluit Valère.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio