Zebra’s winnen spannende derby

Print

Zebra’s winnen spannende derby

Opglabbeek -

Een grijze, grauwe zaterdagnamiddag begin januari. Alles wijst erop dat er die dag weinig of niets te beleven valt. Maar niets is minder waar. In de Opglabbeekse derby Zebra’s – Het Laer steeg de spanning ten top.

Stel je even voor: we zitten halverwege de tweede helft.

Op dat ogenblik leiden de Zebra’s met 3-2. Het Laer is op jacht naar de gelijkmaker. Het aantal gemiste kansen is nauwelijks te tellen. En dan gebeurt het: een harde knal op goal. De keeper pakt de bal maar moet lossen. De bal rolt richting doellijn. De keeper graait naar de bal maar tevergeefs, hij graait nog eens naar de bal en…wat gebeurt er? Keeper Boud Gielen, voor de rest van de wedstrijd (over)ijverig in het geven van instructies aan zijn ploegmaats, hervat stilletjes het spel. Doelpunt?? Wie zal het zeggen? De door voorzitter Jeurissen van de scheidsrechterscommissie beloofde 6 scheidsrechters waren in deze wedstrijd meer dan welkom geweest.

Even later gebeurt het dan… De Zebra’s gaan in de counter en tikken rustig en beheerst uit. Stand 4-2 voor de Zebra’s, gemiddeld 15 jaar ouder en met een pak meer ervaring dan de jeugdige Laer-spelers. Het kantelmoment van de wedstrijd was natuurlijk het gespreksonderwerp van de dag. Dat belooft voor de terugwedstrijd van 15 juni.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio