Barbaraliefde in Genk

Print

Barbaraliefde in Genk

Genk -

De liefde voor de Heilige Barbara is blijkbaar erg groot in Genk.
Einde vorig jaar lanceerde het stadsbestuur een campagne om het beeld van St. Barbara dat de Gentse kunstenares Sofie Muller maakte aan te kopen en definitief terug te plaatsen in haar nis in de muur van het huidige Euroscoopgebouw, uitkijkend over C-mine.

Genkenaren werden opgeroepen om een aandeel van 5 euro te kopen en zo mede-eigenaar te worden van het beeld. Waar gemikt werd op een 400 aandelen staat de teller nu al op meer dan 600 aandeelhouders!

En het is nog niet afgelopen.

Genkenaar Tore Deledda zet - in de beste Genkse traditie - een pastadag ter ere van Barbara op poten. Volgende zondag 20 januari kan je in de Casa Papa Giovanni (Noordlaan 111 in Winterslag) voor amper 5 euro een lekker bord pasta eten én word je aandeelhouder.
Je moet wel op voorhand inschrijven bij Tore op tel 0478 34 83 18.

Aandeelhouder worden kan ook via sms naar het speciale nummer 3860. Elke sms betekent een bijdrage van één euro. Vijf smsen leveren samen één aandeel op. Per bijdrage van 5 euro ben je dus aandeelhouder en ontvang je een speciaal certificaat.
Overschrijven van 5 euro op rekening 'Barbara Blijf' BE 42 0910 1952 8654 met vermelding van je naam en adres kan ook.

Op de website van het project www.genk.be/barbarablijf wordt een teller bijgehouden en kan je dus de stand van zaken volgen.

Alle aandeelhouders worden persoonlijk uitgenodigd op de officiele inhuldiging van het beeld.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio