Een postkantoor in basisschool De Berk

Print

Een postkantoor in basisschool De Berk

Beringen -

De kleuters van basisschool De Berk zijn volop in de weer met het thema post. Zo is in de speelzaal een echt postkantoor ontstaan, waar de kleuters de verschillende activiteiten van een postbode kunnen uitvoeren. Ze kunnen er brieven sorteren op naam, op gemeente, op klas, postzegels verkopen, enzovoort.

De kleuters kunnen thuis of in de klas prachtige brieven schrijven of tekeningen maken, die daarna in een zelfgemaakte envelop worden gestoken. Hierna wordt de naam en klas op de envelop geschreven, een postzegel erop gekleefd en de brief kan gepost worden. Als laatste worden de brieven afgestempeld, door de postbode, en gesorteerd per klas. Op deze manier leren de kleuters de chronologische volgorde van brief tot ontvanger.

In de omgeving van de school gaan ze ook op zoek naar verschillende brievenbussen. Ze vergelijken de verschillende materialen en vormen van de brievenbussen en zien dat er brievenbussen uit metaal, hout, steen, enzovoort zijn en dat ze allemaal wel een andere vorm hebben. De kleuters leren ook verschillende begrippen, want er zijn grote en kleine brievenbussen, brede en smalle.

Uiteraard zijn de kleuters ook naar de rode postbus gegaan. Daarvoor moeten ze wel een stukje wandelen maar met lekker warme kleding aan is dit geen probleem! Eerst hebben ze in de klas een brief geschreven en hebben hem dan in een enveloppe gestopt. Op de enveloppe werd het adres van onze school geschreven en ze hebben er een postzegel op geplakt. Zo was de brief klaar om te versturen.

De kinderen sturen de brief terug naar de klas zodat ze kunnen tellen hoeveel dagen het duurt vooraleer de brief terug bezorgd wordt. Nu wachten de kleuters van De Berk dus vol ongeduld op hun brief.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio