"Heropstart ECS Technics moet op korte termijn dertigtal banen opleveren"

Print
Het failliete bedrijf ECS Technics uit Wilrijk zal opnieuw opgestart worden. Op korte termijn ziet de nieuwe CEO Olivier Boehlen plaats voor een dertigtal werknemers.

In oktober werd het elektriciteitsbedrijf ECS Technics in Wilrijk (Antwerpen) door de rechtbank van koophandel in Antwerpen failliet verklaard.

Een voormalige projectleider, Olivier Boehlen, kende de mogelijkheden van het bedrijf en lanceerde een bod voor een heropstart, dat vorige week werd goedgekeurd door de curatoren. Boehlen richtte een nieuwe nv op, 'New ECS Technics'. Die neemt het handelsfonds, de goederen, de materialen, maar ook de handelsnaam over van de failliete onderneming, waardoor de gekende handelsnaam ECS Technics overeind blijft. De nieuwe CEO ziet toekomst in het bedrijf. "Ik krijg regelmatig telefoon van voormalige klanten, die met problemen zitten die opgelost moeten worden." Op korte termijn ziet hij plaats voor een dertigtal personeelsleden. Het businessplan voorziet echter op termijn een zestigtal plaatsen, afhankelijk van de economische context. Marc Pottelancie, vakbondssecretaris voor ABVV Metaal, is verheugd over de heropstart en de daarbijbehorende banen. Volgens hem zijn al heel wat voormalige werknemers elders aan het werk, maar zijn nog een tiental werknemers beschikbaar via de VDAB. Boehlen ziet zeker plaats voor voormalige werknemers, ook met hogere anciënniteit. "Maar ook schoolverlaters zijn welkom voor een gesprek," besluit hij. Het nieuwe bedrijf wil opnieuw installatie- en onderhoudsopdrachten uitvoeren voor toepassingen rond beveiliging, domotica, hoog-, midden- en laagspanning.