Dames Fc Halveweg op bezoek bij Femina Standard

Print

Dames Fc Halveweg op bezoek bij Femina Standard

Zonhoven -

Op 13 januari werden onze dames uitgenodigd door de dames van Femina Standard om enkele oefenwedstrijden te komen spelen.

Met een dubbeldekker vol supporters en speelsters zakten we zondagmiddag af naar Luik, het was berekoud maar we maakten het meteen heel gezellig op de bus
Er waren drie wedstrijden voorzien: onze meisjes U16 tegen de miniemen van Standard, onze dames 2e prov tegen kadetten Standard en de dames 1e prov.

tegen de B-kern van Standard.

Er werd uitgekeken naar deze mooie ervaring, we werden zeer vriendelijk en enthousiast onthaald door de volledige staf van Standard. De dames maakten zich op voor een namiddagje pittig voetbal.

De dames 2e prov. mochten als eersten het veld op, met ons zeer jonge team was er bijna geen leeftijdsverschil met hun kadetten. Voor we het goed en wel beseften was het 1-0 en toen vond coach Johny Thuwis het hoog tijd om enkele instructies bij te sturen. Onze dames waren gretig en begonnen goed te combineren en hielden Standard in de greep. Een mooie vrije trap van Joyce ging binnen en het stond 1-1. Deze stand hebben onze dames kunnen behouden na zeer goed voetbal!

Intussen waren ook de 1e prov begonnen aan hun wedstrijd tegen de B-kern van Standard. Met veel te veel respect voor de tegenstander, zag je dat er geen goed voetbal gebracht werd door Halveweg met als gevolg 6-0 bij de rust. Coach Ronny Marcoen vond het hoog tijd om tijdens de rust eens goed zijn gedacht te zeggen en dat werkte ook. Na de rust ging Halveweg beter spelen en bedwongen ze Standard. Met enkele gemiste kansen, 2 penalty’s in het voordeel van Standard verder, werd de eindstand 8-0
Onze meisjes U16 waren duidelijk een maatje te klein voor de meisjes van Standard, ze waren niet opgewassen tegen een goed spelende ploeg en kregen de doelpunten om de oren met als gevolg 16-0 als eindstand. Toch mag ook coach Tommy Vanderhaegen trots zijn op zijn ploegje, die ondanks de nederlaag, toch een leuke dag hebben gehad.

Ondanks de 2 nederlagen, hebben we een goed gevoel overgehouden aan deze ervaring in Standard en de terugreis is dan ook in een zeer goede sfeer verlopen met zingende, lachende speelsters en supporters. Kortom: qua teambuilding hebben we er weer een fantastische ervaring meer op zitten bij de dames van Fc Halveweg en kijkt men al reikhalzend uit naar het volgende evenement


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio