Campus Heikamp investeert in de natuur

Print

Campus Heikamp investeert in de natuur

Maasmechelen -

Campus Heikamp heeft gelukkig veel groen. Dat is goed omdat steeds meer kinderen steeds minder in contact met de natuur komen. We kennen haar niet, we begrijpen haar niet, we hebben haar niet (meer) lief.

Daarom is het belangrijk dat we samen met onze kinderen de campus nog vergroenen, zodat plezier en voldoening gehaald wordt uit de grote (bomen), middelgrote (vogels, konijntjes) en kleine (vlinders, kevertjes) bewoners van onze omgeving.

Vorig jaar al plantten een aantal kinderen 30 boompjes op ons terrein. Dit jaar worden dat er al minstens 90. Eén voor elk kind.

De kinderen zetten bij elk boompje een hartje met hun naam en de naam van de boom erop. Zo worden ze er peter of meter van. Hun eigen levende bewoner van de natuur. Zelf houden ze op een blad bij hoe het met het boompje gaat, hoe het groeit, en alles wat ze erover te weten komen. Uiteindelijk zullen al deze bladen samen het album vormen waarin al de bomen van ons arboretum beschreven staan. De kinderen zullen later, als ze ravotten tussen het vele groen met fierheid kunnen zien welke boom mama of papa als kind geplant heeft.

Tekst: Patrick Bambust


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio