Terugronde gestart voor tafeltennisclub Hechtel-Eksel

Print
Terugronde gestart voor tafeltennisclub Hechtel-Eksel

Terugronde gestart voor tafeltennisclub Hechtel-Eksel

Hechtel-Eksel -

Na een korte rustperiode werd het startschot gegeven voor de volgende twaalf wedstrijden in de competitie.

• A ploeg-TTC Lanaken A: 6-10
De A ploeg, bij het einde van de eerste seizoenshelft alleen op de tweede plaats, moest die plaats verdedigen tegen rechtstreeks concurrent Lanaken.

Dat het geen gemakkelijke klus ging worden, stond al vast bij aanvang van de eerste wedstrijden. Twee van de vier wedstrijden werden namelijk al onmiddellijk beslecht in vijf sets. Telkenmale was het de thuisploeg die het pleit kon winnen. Van 2-2,3-3 en 4-4, was het Lanaken die de eerste kloof sloeg en die niet meer losliet. Pechvogel was Stijn Marcoen die al zijn matchen speelde in vijf beslissende sets maar daarvan er maar één kon verzilveren. Thomas Vanhaeren won eveneens één match terwijl Peter Bollen geen match won. Johan Carna zorgde daarentegen wel voor een vier op vier.

• B ploeg – TTC Morata B: 9-7

Tegen rechtstreekse degradatieconcurrent Mol, heeft de B ploeg een belangrijke overwinning behaald. Ondanks de comfortabele voorsprong halverwege de ontmoeting (6-2 en 7-3) begon de motor toch wat te sputteren om er alsnog een spannend einde van te maken. Bij een 8-6 voorsprong waren de twee laatste matchen dan ook beslissend voor winst of gelijkspel. Primus was Jorne Raymakers met vier overwinningen. Hij speelt al het ganse seizoen op een hoog niveau. Thieu Beliën en Gijs Kuppens wonnen twee matchen. Deze laatste verloor nog nipt met 10-12 in de vijfde en beslissende set van de eerste man van Mol. Stef Bollen sloot de rangen met één overwinning.

• C ploeg – TTC Hamont A: 16-0
Wat de einduitslag al doet vermoeden was ook het verloop van de match. Slechts twee setjes moesten prijsgegeven worden. Zowel Ben Van Gerven, Maarten en Dries Theunissen en Jos Bollen wonnen heel gemakkelijk al hun wedstrijden. Door het onverwachte verlies van Neerpelt, komt de C ploeg terug alleen aan de leiding en kunnen dromen van een eventuele kampioenstitel.

• D ploeg – TTC Opitter B: 10-6
De D ploeg, stilaan uit de degradatiezone, moest eveneens tegen een rechtstreekse concurrent. Ook zij zorgden voor een mooie overwinning. Op het laatste nippertje werd Martyn Smeers verplaatst naar de D ploeg om de gekwetste Jos Bollen te vervangen. De D ploeg had namelijk een sterkere tegenstander dan de C ploeg. Zowel Martyn als Ruddi Poelmans en Fiel Klingeleers behaalde drie overwinningen. Jens Carna, die de rangen moest versterken, zorgde voor één overwinning. Tegen hoofdzakelijk hoger geklasseerde spelers moest hij toch nipt de duimen leggen. Hij verloor nog een match nipt in de vijfde set.

• E ploeg – TTC Lanaken H: 11-5
Een terechte overwinning was er eveneens voor de E ploeg. Dit keer was het Joery Paredis die kon meespelen. Hij won één match, Ward Gysbrechts won twee matchen. Uitblinkers waren Bart Loenders en Davy Gijbels. Zij behaalden beiden vier overwinningen. Geen enkele match werd beslecht in vijf sets hetgeen redelijk uitzonderlijk is.

F ploeg – TTC Hasselt G: 1-15
Een té sterke tegenstander voor de F ploeg. Enkel Lore Timmers kon de pijn verzachten door de eerredder binnen te halen. Zij verloor nog een match in de vijfde set terwijl ze 2-0 in sets voorstond. Voor Pieter-Jan Royackers, Mathias Craeghs en Leendert Weytjens was de tegenstand toch nog iets te sterk. Leendert ontgoochelde wel een beetje.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio