'Plekkersbal van roet kruus' ontvangt duo uit kelmis 'Domm und Dööl'.

Print

'Plekkersbal van roet kruus' ontvangt duo uit kelmis 'Domm und Dööl'.

Lanaken -

Nog amper vier weken en dan gaat het carnaval van start. De bals en verkiezingen voor de verenigingen draaien op volle toeren. Elk weekend van 2013 tot aan carnaval staan enkele bals op het programma. Verenigingen die geen raad van elf hebben houden ook hun bals om een cent in het laatje te krijgen, voor de stoeten waaraan zij deelnemen.


Afgelopen weekend was dat ‘het roet kruus’, die hun jaarlijks ‘plekkerkesbal hielden. Op het programma stonden optredens van ‘Jus te neve’ die op 30 november 2012 de winnaars waren van, Carnavallisima met het liedje ‘de Boemeltrein’, gevolgd door Erik Ghelen , de Maastrichtse zanger die al vijf jaar in Smeermaas woont en het carnavalgebeuren van naadje tot draadje kent.
Het ongeëvenaarde duo ‘Domm und Dööl’, uit Kelmis in het Oostkanton, werd de topper van de avond. Dit duo dat steeds de mensen verbaast met hun geweldige outfits, deed de fundamenten van het Cultureel Centrum in Lanaken daveren, met hun meezingers. Vanaf de eerste toon die uit de boxen kwam, hadden zij de aanwezigen op hun hand en hielden dat zo, totdat zij na meerdere toegiften, het podium onder luid applaus verlieten.
Er volgde nog een verrassingsoptreden van de plaatselijke zanggroep Apollonaiske, die besloten hebben dat zij dit jaar stoppen als zanggroep, na een jarenlang succes in carnavalland,
Hun liedjes: “De ganse tent geit op de kop', 'Heya heya heya heya, zack zack zack', 'Cowboys en Indiane, en meer andere, hebben nog steeds succes bij de carnavallisten in het Maasland en ver daar buiten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio