446 wandelaars op druilerige Nieuwjaarstocht Sparrentrippers

Print

446 wandelaars op druilerige Nieuwjaarstocht Sparrentrippers

Lanaken -

De Nieuwjaarstocht van de Sparrentrippers op woensdag 9 januari vertrok dit keer weer vanuit het OC De Helle in Kesselt. In de vroege voormiddag was het nog droog, maar tegen 11 uur begon het wat druppelen en al snel regende het zelfs behoorlijk hard.

De 446 wandelaars konden kiezen tussen een lus richting Vroenhoven en een andere ging naar de Kip, en de meest geroutineerden deden alle mogelijke afstanden.

Een paraplu was een niet de missen attribuut voor deze wandeling, maar ondanks het grijze weer waren er, voor de attente wandelaar, onderweg heel wat leuke en interessante dingen te zien. Onze fotograaf van de dag had er alleszins oog voor en schoot onder andere volgende shots: een mooi beeld van een gedeelte van de structuur van de brug van Vroenhoven. Kletsnatte velden met hier en daar grote waterplassen. Mooie kapelletjes en af en toe ergens een beeld in een voortuin.

Bij de informatiekubus, midden tussen de velden, bleven de meesten even stilstaan om te lezen wat erop stond. Een mooi zithoekje ontsnapte ook niet aan de lens, maar het weer nodigde jammer genoeg niet uit om even te gaan zitten. Om toch wat kleur bij de meestal grijs getinte foto’s, had Jac vandaag het geluk om een bloeiende winterjasmijn met zijn felgele bloemen te kunnen vastleggen.

Na afloop was het nuttigen van een warme kop koffie, al dan niet met een lekker stuk vlaai of broodje, niet te versmaden. Zo zat de zaal een hele tijd lang goed vol met tevreden mensen, die toch even de benen hadden kunnen strekken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio