Optima C in crisis

Print
Tessenderlo -

Na de reeks nederlagen voor de winterstop leek de nipte winst tegen Bacma eindelijk een stap in de goeie richting voor de Heren C. Alle hoop was dan ook gevestigd op een tweede overwinning op rij tegen Kontrol Lommel D, een haalbare kaart voor onze jongens.

De aanwezige supporters zagen echter een offensief totaal onmondig Optima, met een desastreuze einduitslag tot gevolg: 38-39. Onze reporter trok ter plaatse en trachtte enkele verklaringen voor de prestaties van de C-ploeg te vinden…

Blessureleed

Dat Optima nog niet vaak over een volledige kern kan beschikken staat buiten kijf. Hoekx is al meer dan een jaar geblesseerd aan de knie en kan in normale omstandigheden zeker iets toevoegen aan de ploeg. Daarnaast is Vandervoort net hersteld na een jaar gelijkaardig blessureleed, maar nog ver verwijderd van zijn normale spelniveau. Zo zouden zijn gebruikelijke 5 punten de winst in Looi hebben kunnen houden afgelopen weekend. Verder kan Optima niet altijd rekenen op de blessuregevoelige Schellens, op zijn best goed voor 15 à 20 rebounds. Tenslotte zorgt het nieuwe kapsel van Janssens ervoor dat er af en toe wel eens wat haar voor zijn ogen zit, waardoor hij de ring niet altijd even goed weet te vinden.

Afwerkers

In offense doet Beerten week na week een stevige duit in de zak. Naast hem ontbeert het de Heren C aan een constante, stevige afwerker. Mondelaers "De Bom van de Berg" Jo en Ghoos "Winnie de Poert" Thomas pakken wel eens uit met een uitschieter, maar Optima mist duidelijk een speler naast Beerten. In het verleden stond Sauvillers mee aan het kanon, maar zijn basketschoenen staan momenteel nog stof te pakken, al verscheen hij met zijn buikje de laatste weken wel eens op training.

Supporters

De Heren C kunnen week na week rekenen op een trouwe schare fans. Het is echter jaren geleden dat men nog spandoeken en supportersliederen kon zien en horen vanuit de tribune. Dat de zesde man belangrijk is, dat is geweten, en de C-ploeg wil graag haar supporters nog meer verwennen in ruil voor tonnen ambiance naast het plein.

Andere prioriteiten?

Een andere mogelijke verklaring voor de losing streak van Optima zit misschien in de talloze andere talenten van de spelers. De gebroeders Mondelaers timmeren verder aan hun muzikale carrière en hebben het druk met het kiezen van een wasmachine, Janssens ambieert een tv-carriere als sidekick van Jani Kazaltzis, Ghoos tracht een gezinsuitbreiding klaar te krijgen, Beerten tracht nog eens een lief op te scharen, Peremans is helaas door zijn zware studies niet altijd beschikbaar en er gaan geruchten dat Vandervoort door Sporza wordt gevraagd voor een verhuis naar Amerika voor verslaggeving van NBA-wedstrijden.

Het is moeilijk te bepalen waar de oorzaak dan wel precies ligt, maar de Heren C zijn geprikkeld om hun spelpeil te verbeteren. Afgelopen week verschenen er voor het eerst in lange tijd 10 spelers op training en er werd een afzonderingsweekend gepland begin februari om ook Ozkan meer in te werken in de ploeg. De geruchten gaan ook dat coach Beerten erover denkt om in de toekomst de spelers die een vriendin hebben een dag vroeger naar de sporthal te laten komen om daar te overnachten en spaghetti te eten op de club zodat ze niet met onnodig energieverlies op het terrein verschijnen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio