Riemsterse delegatie in anti-Tihange betoging in Maastricht.

Print

Riemsterse delegatie in anti-Tihange betoging in Maastricht.

Riemst -

Op 12 januari vond er een betoging in Maastricht plaats voor de sluiting van de verouderde kerncentrales van Tihange. Het Nederlandse Groen-Links organiseerde deze demonstratie. Rond 1500 mensen uit Nederland, België en Duitsland kwamen hun ongenoegen uiten.

Groen-Riemst trok ook met een delegatie naar Maastricht, we lieten ons horen en zien en vinden het onaanvaardbaar dat zulke grote risico's genomen worden. Puur om de uitbaters van de kerncentrales woekerwinsten te laten maken.

Wij als Groen-Riemst hopen dat het huidige schepencollege op gemeentelijk vlak ook zijn ongenoegen gaat uiten omdat Riemst centrum op 38,5 km in vogelvlucht ligt en een vogeltje voor de kat is bij een kernramp.

Op 10 maart is er een nieuwe betoging in Tihange en we hopen dit thema in de actualiteit te houden en dat onze bestuurders aan onze kinderen en kleinkinderen denken.

Ons gemeenteraadslid Ivo Thys was er ook bij; "Binnen 2000 jaar spreken ze nog over deze periode met kernenergie, en dan zeggen ze 'Wat een rotzakken waren die mensen toen met hun kernafval en kernrampen!' "

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio