Sporting NeLo naar halve finale in de beker van België

Print

Sporting NeLo naar halve finale in de beker van België

Neerpelt -

Sporting NeLo heeft vanmiddag in Dommelhof gewonnen van Herstal/Flémalle en plaatst zich zo voor het tweede jaar op rij voor de Final 4 in die op 27 en 28 april in Doornik gespeeld wordt.

De wedstrijd kwam moeilijk op gang en Herstal/Flémalle vond in de beginfase vrij eenvoudig de weg naar het Sporting doel, 6-5 na 10 minuten wedstrijd.

Dan begon NeLo eindelijk onder stoom te komen en vrijwel onmiddellijk moesten de bezoekers de rol lossen, NeLo speelde collectief erg sterk en Herstal/Flémalle moest toezien hoe Sporting verder wegliep, 15-12 na 25 minuten. Sporting controleerde de wedstrijd en rondde de laatste aanval voor de rust mooi af met een vliegertje van Serge.
Ruststand 18-13

Na de pauze drukte NeLo het gaspedaal helemaal in en al snel stond er een verschil van 7 doelpunten op het bord, 27-20 na 40 minuten, deze tik kwam Herstal/Flémalle niet meer te boven. Coach Robert Nijdam had intussen al enkele jonge Neerpelter spelers tussen de lijnen gebracht en ook zij pikten allemaal hun doelpuntjes mee.
Sporting speelde de wedstrijd op een volwassen manier uit en de zege kwam niet meer in gevaar, eindstand 42-31.

NeLo heeft met het bereiken van de Final 4 dus een eerste klein succesje beet en mag zich samen met Tongeren, Hasselt en Bocholt dus opmaken voor de trip naar Doornik eind april.

Doelpuntenmakers: Mattias Vancriekinge : 2, Wout Winters 3, Pieter Winters 1, Tom Schepens 3, Toon Habraken 3, Adam Barnyak 1, Balazs Somogyi 10, Pieter Miseur 1, Serge Spooren 3, Roel Valkenborgh 2, Willian Roland 5, Arber Qerimi 8


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio