Toneelgroep ‘Moed en Eendracht’ brengt vier voorstellingen van ‘Het lijk is zoek’

Print
Maaseik -

Na een onderbreking van een jaar staat toneelgroep ‘Moed en Eendracht” opnieuw op de planken. Eind januari en begin februari brengen ze in het cultureel centrum van Neeroeteren vier voorstellingen van ‘Het lijk is zoek’, een komische thriller van Charles Dyer in een regie van Philip Molenaers.

Toneelgroep ‘Moed en Eendracht’ heeft er al een lange traditie op zitten. Ze ontstond al in 1881 in de schoot van harmonie De Voortgang en stond zo goed als ieder jaar met een voorstelling op de planken. Op zaterdag 26 januari (20.00 uur) brengen acteurs en actrices de eerste voorstelling van ‘Het lijk is zoek’, een komische triller van Charles Dyer. Regisseur is Philip Molenaers. “We zijn in september vorig jaar voor het eerst beginnen repeteren en hadden sindsdien gemiddeld twee repetities per week”, zegt regisseur Molenaers.

Het verhaal speelt zich af op een Engels landgoed en begint bij de dood van de oude, rijke heer Barraclough. Als blijkt dat zijn dochter Faith de erfenis niet alleen moet delen me haar tweelingszus Hope maar ook met de bedienden, gaan de poppen aan het dansen. Maar daar blijft het niet bij. Ook Faith komt plots te sterven waardoor Hope zich volledig op de erfenis stort. Bovendien is het lijk van zowel de oude heer Barraclough als van Faith verdwenen. Dwalen er kwade geesten door het landgoed ? En wie is die onbekende erfgenaam ?

José Jaeken maakt al meer dan twintig jaar deel uit van de toneelgroep en is één van de actrices in ‘Het lijk is zoek’. “Ik vind het belangrijk om een oude volkscultuur in ere te houden. Onbekend is onbemind”, zegt ze. Ook Marc Wirix is enthousiast over zijn rol en over het stuk. “Een echte aanrader. Het stuk is zowel spannend als grappig, het gaat er regelmatig hilarisch aan toe.”

Naast 26 januari zijn er ook voorstellingen op zondag 27 januari (14.30 uur), vrijdag 1 februari (20.00 uur) en zaterdag 2 februari (20.00 uur). Kaarten kosten 8 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa. Meer info: 089/86.31.88.

Op zaterdag 12 januari had in een afgeladen vol cultureel centrum van Neeroeteren de 11de editie van het nieuwjaarsconcert van harmonie De Voortgang plaats. In een feestelijke ambiance brachten dirigent en muzikanten de meer dan tweehonderd aanwezigen in vervoering met werk van onder meer Strauss, Bizet , Puccini, Deep Purple en Toots Thielemans. Met ‘kermissen van vroeger’ als thema zorgde ook de randanimatie voor een feestelijke sfeer.

Dirigent Jan Van Duffel bereidt zijn muzikanten nu voor op ‘Klinken op Fortuna’, een muzikaal totaalspektakel dat op 27 april in de Lotto Dôme zal plaatsvinden. Geruggensteund door koren en pianisten brengt de harmonie in het kader van het 150-jarig bestaan dan de uitvoering van het monumentale ‘Carmina Burana’, een compositie van Carl Orff. Er zijn ook optredens van Martine Reyners, Robert Luts en Koen Van Agtmael. Coverband Roundabout XL en een dj staan daarna garant voor een dolle avond en nacht ‘zingen en swingen’.

Meer info en kaarten: 089/86.31.88 en www.devoortgang.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio