Russisch orkest strijkt neer in Rekem

Print

Russisch orkest strijkt neer in Rekem

Lanaken -

Gisteren nog in Berlijn, binnenkort naar Valence in Frankrijk maar op zondag 6 januari in het Cultureel Centrum van Rekem: het Russische orkest uit Sint-Petersburg Silver Strings.

Het is 18.00 uur en de Kon. Fanfare Sint Cecilia uit Rekem treedt op in het voorprogramma van het Russische orkest.

Dat dat werd opgericht in 1993 als de Kolpino Muzikanten heten sinds 1999 Silver Strings en sinds 2007 is het orkest een onderdeel van de oudste Russische staatsuniversiteit 'De Herzen'. De pedagogische muzikanten hebben Alexander Afanasijev als dirigent, hij die het gezelschap al 16 jaar begeleid.

Het orkest dat bekend staat vanwege zijn hoge professionele en creatieve kwaliteit, wordt als een van de beste van Rusland beschouwd. In hun uitvoering maakt men enkel gebruik van volksinstrumenten zoals de Domra de Balalaika, Gusli en de Bayan.

Tijdens het concert in Rekem liet het orkest een selectie uit hun repertoire horen onder andere de polonaise uit Tsjajkovski's opera Evgenny Onegin en de Pavane van Ravel, Stravinski's Vuurvogel en de Peer Gynt suite van Grieg.

Het is dankzij de contacten die Willy Opsteyn, dirigent van de Kon.Fanfare St. Cecilia Rekem in Rusland heeft, dat dit orkest in Rekem neerstreek. Wij hebben een uitwisselingsproject vervolgd Willy en zijn dan ook trots dat wij dit mooi orkest in de afgelopen jaren al 6 keer in Rekem hebben mogen ontvangen, zelf zijn wij 2 maal in Sint-Petersburg geweest en in de nabije toekomst zullen wij dit zeker nog eens doen.

Bij de vraag of Rekem wel groot genoeg is voor zo'n bekend orkest, is zijn glimlach voldoende om te begrijpen dat ook hier in Rekem mogelijkheden zijn. Waar een kleine deelgemeente al niet groot in kan zijn! Een optreden in het CCL in Lanaken, zou zeker niet hebben misstaan!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio