Volkstuin Tervant geeft nieuwjaarsreceptie na eerste samenkomst

Print

Volkstuin Tervant geeft nieuwjaarsreceptie na eerste samenkomst

Beringen -

De eerste samenkomst bij, de Volkstuin Tervant, in het nieuwe jaar maakt al duidelijk: we gaan richting zomer. De kleine zaal van de kring is omgevormd tot een bestellingbureau. De leden kunnen dan hun bestelformulieren voor: zaadgoed, plantgoed, bloemen ed, sproeistoffen, enzovoort.

Zij die dan nog wat tijd hebben kunnen vrijmaken nemen dan plaats in de grote zal voor een, wat men noemt, een lesvergadering. Een groot woord voor een gezellige bijeenkomst waar iedereen van iedereen kan leren. Vandaag waren het er toch weer 60 geïnteresseerde personen

Vandaag stond de samenkomst in het teken van groenten. Paul Ooms had de voorbereiding gedaan om met de dia’s welke Jos Theunis dan presenteerde een mooie uiteenzetting te doe van verschillende ervaringen, persoonlijke maar ook van vrienden tuinliefhebbers.

Het bestrijden maar vooral voorkomen van verschillende ziekte bij oa de aardappelen
De verschillende soorten wortelen die er gekweekt worden. Veel te boeiend om in enkele zinnen te verwoorden. Het kweken van eigen groenten is een mooie hobby.

Groenten zijn een belangrijke vitaminestof, afwisseling bij het eten, lekker gekookt, gewokt, gestoomd en zeker rauw is het verminderen van vitaminepillen.
Interessant waren op het eind de reacties, bevindingen.

Tijd voor een nieuwjaarsreceptie, met een glaasje werd er geklonken op een goed tuinierders jaar. Dan is het voor iedereen een goed jaar. Ondertussen werd er dan verder getuinierd.

Misschien kende iemand een meegebracht groente, waarschijnlijk afkomstig Colombia en het noemt (denkt men) yoika. Het was een zeer leerrijke voormiddag.

Iedereen tevreden naar huis, de bestellingen zijn gedaan voor de samenaankoop en iets bijgeleerd over de groentenkweek. Nu wacht het bestuur nog dagen werk om deze bestellingen, van hun 350 leden, in te geven en te bestellen. Om ze dan bij levering de pakketten klaar te maken voor hun leden.

Wie de lentekriebels voelt opkomen kan steeds terecht bij Livinus Schulpe, volkstuin.tervant@pandora.be , secretaris Volkstuin Tervant en voor € 14 is men lid van deze bloeiende vereniging.

AC
meer sfeerfoto's vind je op paalonline.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio