Air France neemt het met nieuw tarief op tegen lagekostenmaatschappijen

Print

Air France neemt het met nieuw tarief op tegen lagekostenmaatschappijen

Met nieuwe tarieven wil de Franse luchtvaartmaatschappij Air France de concurrentie aangaan met concurrenten zoals Easyjet en Ryanair. Die tarieven zullen gelden op 58 vluchten van korte en middellange afstand. Volgens het bedrijf kijkt 60 procent van de reizigers bij het boeken in de eerste plaats naar de prijs, en reist 40 procent enkel met handbagage.
De nieuwe tariefklasse moet beide groepen naar Air France lokken. "We worden geen lagekostenluchtvaartmaatschappij, de kwaliteit van de dienstverlening blijft die van Air France", aldus CEO Alexandre de Juniac.

Het nieuwe tarief kreeg de naam 'Mini' mee, en gaat op 6 februari van start. Klanten zullen minstens 49 euro betalen voor een ticket, inclusief taksen. Voor bagage zal 15 à 30 euro betaald moeten worden. Volgens De Juniac bestaat al een grote interesse voor het nieuwe tarief. "Deze voormiddag kon onze site de toevloed van reizigers niet aan." Het gaat om 58 bestemmingen in Frankrijk, Europa en het Middellandse Zeegebied, en voor vluchten van de luchthavens van Parijs-Orly, Marseille, Nice en Toulouse.