Industrie Informatie Netwerk werpt vruchten af

Print
Lommel -

Twee maanden geleden hebben het stadsbestuur van Lommel en de lokale politie samen met de Lommelse bedrijven een Industrie Informatie Netwerk (IIN) op poten gezet: SaVE. Dit letterwoord staat voor samenwerking, veiligheid en economie. Via e-mail worden afspraken gemaakt, informatie uitgewisseld en preventieve boodschappen verspreid.

Diverse factoren vormden de aanleiding voor de oprichting. Met de oprichting van dit informatienetwerk willen ze diefstallen en criminaliteit aanpakken en een communicatieplatform oprichten tussen politie en industrie.

De eerste resultaten zijn veelbelovend. Het platform bestaat intussen uit 117 leden. De berichten die door de politie verstuurd worden, worden opgesplitst in informatie- en nieuwsberichten. De informatieberichten omvatten gerechtelijke informatie en aandachtspunten terwijl de nieuwsberichten terloops nieuws, het aantal gecontroleerde voertuigen, loze alarmmeldingen en inbraaktips bevatten.

Vooral belangrijk is het feit dat op die manier al enkele inbraken en diefstallen opgelost of verhinderd konden worden. In totaal werden 3 nieuwsberichten en 14 informatieberichten verstuurd met onder meer mededelingen omtrent de werking, gevatte koperdieven en verdachte voertuigen en personen. Bovendien waren er 16 spontane meldingen waarvan 5 als reactie op verzonden informatieberichten.

Dit lovenswaardige initiatief mag bijgevolg een succes genoemd worden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio