Musicalschool vindt nieuwe thuis in Den Ichter

Print

Musicalschool vindt nieuwe thuis in Den Ichter

Opglabbeek -

Door de toenemende belangstelling en grote vraag voor de musicallessen is musicalschool F-Act nu ook neergestreken in Opglabbeek. Vanaf maandag 7 januari zullen er musicallessen gegeven worden in de nieuwe polyvalente zaal Den Ichter, om op deze wijze ook de musicalliefhebbers uit de regio de kans te gunnen om als een ster op toneel te stralen.

In het verleden zijn er al diverse musicalprojecten geweest tijdens de vakanties, en daaruit bleek al de grote belangstelling in de regio. Naar aanleiding van een aantal leerlingen die les hadden in Zonhoven, is in samenspraak met de gemeente, musicalschool F-Act benaderd om te informeren of er interesse was om deze lessen in het nieuwe gemeenschapshuis te geven.

F-Act heeft als doelstelling leerlingen in de gelegenheid te stellen hun talenten te ontdekken en / of verder te ontwikkelen door het ongedwongen leren zingen, acteren en dansen wat gebruikt kan worden in een musical of theater- productie, en vormt daarbij ook de ontwikkeling van communicatie, presentatie en zelfvertrouwen.

Tijdens de lessen oefenen wij op een plezierige wijze iedere week gedurende twee uur de hoofdvakken; zang, dans en drama, waarbij we tegelijkertijd naar het uiteindelijke doel toewerken: de voorstellingen in het theater.

Vanaf vandaag worden iedere maandagmiddag en avond musicallessen gegeven op het podium van Den Ichter. De lessen worden gegeven in diverse leeftijdscategorieën te beginnen met leerlingen van de lagere school vanaf 8 jaar, leerlingen van de middelbare school en volwassenen.

Inschrijven voor een proefles kan via de website www.musicalfact.com. Naast Kaulille, gestart in 2009, Zonhoven (2010) en Overpelt (2011) is dit de vierde locatie in Limburg en er wordt niet uitgesloten dat er nog meer zullen volgen.

Overigens zal Overpelt aankomend weekend hun allereerste voorstelling gaan spelen,
'All About Musical'. Tickets hiervoor zijn ook te verkrijgen via de website van musicalschool F-Act.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio