Basisschool en internaat Heikamp viert 50-jarig bestaan

Print

Basisschool en internaat Heikamp viert 50-jarig bestaan

Maasmechelen -

Campus Heikamp bestaat 50 jaar. Een halve eeuw opvoeding en onderwijs, dat moet gevierd worden! De eerste viering wordt ingezet met een academische zitting. Hier geven verschillende sprekers vanuit een verschillende invalshoek hun kijk op een stukje geschiedenis basisschool en internaat Heikamp.

Dhr. Denis Vonckers, algemeen directeur van scholengroep 14, spreekt lovende woorden uit over de kwaliteit van ons onderwijs. Hij is ervan overtuigd dat iedereen bij ons een VIP is. Mevrouw Bambust, directeur, schetst de groei van de Schippersschool, opgericht in 1962, tot de huidige campus. Dhr. Wiel Janssen blikt terug op het wel en wee van de internen. Hij weet de genodigden te boeien met straffe anekdotes. Dhr. Rudi Merlin zorgt voor een sfeervolle muzikale omlijsting in onze aula. Authentieke beelden van vroeger en nu worden tentoongesteld in een fotogalerij. Na de receptie wordt de dag afgesloten in nieuwe stijl met een heuse walking dinner.

Het volgende gedicht is een weergave van de accenten die nu gelegd worden binnen onze campus:

Veilig en geborgen
een leven zonder zorgen.
In ons warm nest,
voelt ieder zich op z'n best.
Hij en zij, ieder uniek,
Maar samen toch een toffe kliek.
Respect voor jong en oud,
zo wordt er aan onze toekomst gebouwd.

Een leuk weerzien, een gezellige babbel en herinneringen ophalen bij een hapje en een drankje zijn de hoofdingrediënten voor een tweede viering van het 50-jarig bestaan van campus Heikamp. Of het nu directies, opvoeders, (oud-)leerkrachten, (oud-)leerlingen of ouders zijn die deze verjaardag bijwonen, ieder draagt zijn steentje bij aan het verhaal van campus Heikamp.

Tijdens rondleidingen in de oude internaatsvertrekken en de nieuwe gebouwen wordt vertelt over het lief en leed dat hier gedeeld werd. Onze uitbundige leerlingen worden geanimeerd met toffe activiteiten zoals grimeren, knutselen, clownoptreden en tattoos. Tijden veranderen en wij veranderen mee!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio