1.500 Truienaren op nieuwjaarsborrel

Print

1.500 Truienaren op nieuwjaarsborrel

Sint-Truiden -

Het Koninklijk Stedelijk Feestcomité en het Stadsbestuur inviteerden alle Truienaren voor een Nieuwjaarsborrel op de Grote Markt. Zo’n 1.500 Binken van de stad en van 'de buiten' gingen op die invitatie in. Zij werden vergast op traktaties door Horeca Groot-Sint-Truiden, de Sint-Truidense Bakkersbond en de Sint-Truidense Beenhouwersvakvereniging en die serveerden natjes en droogjes in overvloed: boterhammen met spek en cakeketjes, bier, frisdrank, jenever en glühwein.

En soep, vlak voor het naar huis rijden.

Vanop het podium werden de Truienaren welkom geheten door het Feestcomité en door het schepencollege. Het eerste zag er net uit als vorig jaar, het tweede was compleet veranderd. Toespraken waren er door Pascal Vossius die zegde dat de gemeenteraden voortaan door Jef Cleeren geleid zullen worden met adrenaline. Dat belooft dus elke derde maandag van de maand. De nieuwe burgemeester Veerle Heeren goot haar speech in de vorm van een leuke ouderwetse nieuwjaarsbrief. Zij heette de Truienaars welkom namens de voltallige gemeenteraad die in Sint-Truiden voor zowat de helft vernieuwd is.

Entertainen moesten de Truienaars zichzelf. Christophe Elen en de 1.500 dorstige kelen op de Grote Markt zongen het 'Sèn-Truine Volkslikke' onder begeleiding van het grootste instrument van de stad, de beiaard van het belfort. “Ni te rap zenge, anders kan dije bè zen klokke hè bouve nè vollege”, waren zijn laatste richtlijnen van de gelegenheidsdirigent aan het gelegenheidskoor. De beiaardier was trouwens Frederik Reynders, de zoon van stadsbeiaardier Noël Reynders. Hij tokkelde modernere muziek uit zijn klokken dan het doordeweekse beiaardrecital.
Omstreeks 18.30 uur was het gedaan met gratis drinken: een vuurwerk kondigde het einde van de goedkoopste uren van het jaar op de Sint-Truidense markt aan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio