Buurtbewoners en grootouders versieren voortuin van jarige Mathias (10)

Print

Buurtbewoners en grootouders versieren voortuin van jarige Mathias (10)

Bilzen -

Mathias Wils, uit de Ida Van Bolenstraat in Munsterbilzen, was toch een beetje verwonderd toen hij zag dat enkele buurtbewoners, samen met opa Henri en oma Agnes, de voortuin van zijn huis mooi hadden versierd om zijn 10de verjaardag extra in de kijker te zetten.

Mensen vragen zich soms wel eens af vanwaar nu precies die naam komt van de straat waarin Mathias woont? Enkele woorden geschiedenis… Gravin Ida van Bolen (=Boulogne) was de moeder van drie zonen; Eustachius, de bekende hertog Godfried Bouillon en Boudewijn I, de eerste koning van Jeruzalem. Een groot deel van haar opvoeding nam Mechtildus, de Abdis van Munsterbilzen en zuster van de Graaf van Loon, voor haar rekening. Als dank zal Ida van Bolen (tijdens een voorname bijeenkomst in de abdijkerk van Sint-Amor op een onbekende dag van 1096) klooster en kerk rijkelijk begunstigen met goederen. Gezien Munsterbilzen zijn naam en faam in grote mate te danken heeft aan de abdij, is Ida van Bolen dus een zeer belangrijke historische persoon voor dit dorp. Voor meer info kan men altijd meer info inwinnen bij Heemkring Landrada Munsterbilzen.

Mathias was amper 5 jaar en al aangesloten bij SK Munsterbilzen. Hij speelde bij de debutantjes, duiveltjes en nu neem hij een vaste plek in bij de U-11 ploeg. Elke dinsdag en donderdag gaan trainen om dan in de weekends een match tegen één van de omliggende U-11 afdelingen van Bilzen te gaan spelen. En of hij dat graag doet… “hij is niet te houden, zo graag gaat hij voetballen”, zegt zijn mama Nathalie, “maar”, voegt papa Dominiek er nog aan toe, “eerst de lessen en het huiswerk van school natuurlijk!”

Naar school gaan is gelukkig geen al te grote inspanning… hij woont immers vlak naast het schoolgebouw. Als de bel rinkelt, loopt hij de straat over en is hij soms nog te vroeg! Voor de voetbal moet Mathias eveneens niet ver gaan, maar 200 meter fietsen en hij staat al op de mooie pleinen van SK Munsterbilzen, gelegen op Kapelhof achter de Gemeentelijke Secundaire School van Munsterbilzen (nu Provinciale school).

Mathias, dikke proficiat en duimen dat U-11 SK-Munster op de eerste plaats zal eindigen dit seizoen!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio