thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

ECNS doet het weer met 'edutainment'.

Ongeveer 10 minuten. Meer zat er niet in om naar Jupiter en de maan te kijken tijdens de sfeerwandeling in Reppel. In plaats daarvan werd er met de telescoop naar de watertoren van Bocholt gekeken.

Maar ook al mocht de sfeer tijdens het wandelen bijna letterlijk in het water vallen, het Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde wist iedereen toch even halt te doen houden in hun tent, opgesteld op het parcours.

Bart Achten

Omdat er niet kon worden waargenomen kregen de wandelaars een alternatief aangeboden: deelnemen aan een kleine quiz.

Zo hoefde er maar één vraag goed beantwoord te worden om kans te maken op de hoofdprijs: een heuse telescoop. Thema's waren natuur, geologie, meteo en sterrenkunde. Ook werd er naar de hoogte van de watertoren van Bocholt gevraagd. Dit diende als schiftingsvraag. Zo weten we nu dat de geschatte hoogte van de watertoren tussen de 7 en 91,20 meter ligt...

Ondanks het barslechte weer kon iedereen deze aanpak wel smaken. Dat konden we toch afleiden uit de vele lachende gezichten en leuke gesprekjes tussendoor. Edutainment blijft het ECNS dan ook hoog in het vaandel dragen. Meer info over deze natte, maar leuke avond vind je op www.ecns.be. Je vindt er ook de bekendmaking van de winnaars van de quiz terug.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer