Bevers knagen aan bomen in de Vaart te Neerharen.

Print

Bevers knagen aan bomen in de Vaart te Neerharen.

Lanaken -

Bevers doen zich tegoed aan bomen langs de Zuidwillemsvaart in de bocht met het verbindingskanaal Briegden in de omgeving van de Sluis van Neerharen. Aan een aantal bomen is dit duidelijk te zien. Daar een bever een boom met een omvang tot 100cm kan omknagen zijn de bomen langs het kanaal een ‘peuleschil’ voor hem.


Als de boom die aangewreten werd door de bevers in het kanaal valt kan hij nog wel eens hindetlijk worden voor de schepen.
Werkmannen van nv De Scheepvaart die de kanalen beheren wisten te melden dat er drie grote en een jonge bever ter plaatse gesignaleerd zijn. Overdag laten ze zich niet zien de vier zijn met een nachtkijker gespot volgens de mannen.
Vorig jaar werd er ook één exemplaar in de Maas bij Smeermaas gespot. Deze bever die van twijgen leeft heeft daar nu geen bestaansmiddelen meer nu al de boompjes en struiken in de Grensmaas werden verwijderd. Waarschijnlijk is deze bever stroomopwaarts richting Bosscherveld (NL) vertrokken, of overgestapt naar het voornoemde kanaal.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio