Beringen huldigt haar sportkampioenen

Print
Beringen huldigt haar sportkampioenen

Beringen huldigt haar sportkampioenen

Beringen -

Op zaterdag 22 december 2012 mochten we heel wat kampioenen verwelkomen op de jaarlijkse kampioenenhulde voor individuele sporten in OC De Buiting te Paal.
In totaal werden er 90 Beringse kampioenen gehuldigd: 5 gewestelijke, 52 provinciale, 6 Vlaamse, 26 Belgische en 1 internationale kampioen.

Daarnaast werd er ook een atleet in de bloemetjes gezet voor zijn verdienstelijke prestatie op internationaal niveau: Yari Vennekens. Op het Wereldkampioenschap voetbal voor diabeteskinderen in het Zwitserse Lausanne behaalde hij met de Belgische ploeg een mooie 2e plaats. Yari is 11 jaar en keeper bij de miniemen van Weerstand Koersel. Tijdens de selectieproeven werd hij weerhouden om het doel van de Belgische delegatie te verdedigen. Op het nippertje verloren ze de finale tegen Duitsland.
Dit jaar waren er 4 laureaten die een trofee in ontvangst mochten nemen. Lea Vandevenne van Sint Ludovicusgilde Paal kreeg de trofee van “sportverdienste” voor haar uitzonderlijke prestaties in het klepschieten. Lea is 85 jaar en heeft 15 op 15 raak geschoten. Zij is bovendien ook een van de medeoprichters van de Sint Ludovicusgilde.
Als “G-sporter” van het jaar werd Stephi Jacquemyn gehuldigd. Zij is Belgisch kampioen rolstoeldans bij de debutanten. Daarnaast is Stephi ook voormalig Europees kampioen van 2010. Stephi zoekt nog een valide danspartner om met haar mee te dansen in verdere disciplines van het rolstoeldansen. Je kan hiervoor contact opnemen met de sportdienst (sportenrecreatie@beringen.be).
De titel van “sportclub” van het jaar ging naar Judoclub Koersel. Zij behaalden talrijke provinciale, Vlaamse en Belgische titels. Ook werd er promotie afgedwongen naar de nationale competitie voor 2013. Daarmee ligt de lat voor het judoteam weer een stuk hoger.
Tot slot bestond er geen twijfel wie de trofee van “sportfiguur” in ontvangst mocht nemen: Pieter Timmers. Hij schitterde op de Olympische Spelen, Europese, Belgische en Vlaamse kampioenschappen. Pieter vestigde ook heel wat persoonlijke records en hij streeft nog naar meer. Hij focust zich vanaf nu op het Wereldkampioenschap en de Spelen in Rio.
We willen alle kampioenen langs deze weg nog eens van harte proficiat wensen en hopen jullie volgend jaar terug te zien!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio