Leerlingen filiaal Heers van de Haspengouwse Academie zorgen voor kerstsfeer

Print

Leerlingen filiaal Heers van de Haspengouwse Academie zorgen voor kerstsfeer

Heers -

De OLV-Ten-Hemelopnemingskerk te Veulen vormde afgelopen week het decor voor een klasconcert van de leerlingen van de Haspengouwse Academie (filiaal Heers). Traditionele kerstmuziek stond op het programma samen met andere evergreens, uitgevoerd op trompet, dwarsfluit, sax, gitaar, piano en klarinet.

“Bijzonder aan dit klasconcert was dat de stuurgroep van het Heerse filiaal hiermee vooral de beginnende muzikantjes een eerste podiumervaring wilde geven”, aldus voorzitter Romain Vandermeer. Dat was bij uitstek ook het geval voor het zangprogramma van de initiatieklassen, met leerlingen vanaf 4 jaar.

De afdeling Beeldende Kunst van haar kant stelde het werk van haar leerlingen tentoon in het Buurthuis van Veulen waar ouders en geïnteresseerden vooraf en na afloop van het concert terecht konden. De kunstwerken werden er uitvoerig bewonderd.

Hiermee is de eerste publieksactiviteit van de Haspengouwse Academie – filiaal Heers van dit schooljaar alweer achter de rug, maar de voorbereidingen voor het project ‘Reis om de Wereld’ (3 maart) en het Solistengala (20 april) lopen al volop.

Voor meer info over de Haspengouwse Academie: secretariaat afdeling Heers, Nieuwe Steenweg 141, 3870 Heers, 011/68 73 51.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio