Beurs levert in

Print
Nieuwe problemen in de onderhandelingen over de Amerikaanse begroting zorgden ervoor dat de wereldwijde beurzen in het rood gingen. In Brussel zakte de Bel20 met 0,29 procent tot een slot van 2.485,06 punten.

Het zogenaamde 'plan B' van de Republikeinen om alsnog een compromis te bereiken over de Amerikaanse begroting, is op een mislukking uitgedraaid.

Ondertussen tikt de klok verder, en indien er voor het eind van het jaar geen akkoord bereikt is dreigt dat een economisch fiasco te worden omdat president Obama dan geen andere keuze heeft dan de belastingverlagingen van zijn voorganger Bush te laten aflopen en besparingen in het leven te roepen. Dit sombere vooruitzicht drukte de stemming op de beurzen. Ook in Brussel, waar een hele reeks aandelen terrein verloor. Nyrstar liet 2,17 procent liggen op 4,50 euro, materialengroep Umicore zakte met 1,29 procent tot 41,75 euro. Bij D'Ieteren ging er zelfs 2,31 procent af op 36,73 euro. Bij de weinige stijgers binnen de Bel20 bleven de winsten bijzonder beperkt. Op de brede markt schoot Spector zo maar even 28,57 procent hoger tot 0,36 euro. Na het goede nieuws over Photo Hall blijkt nu ook nog eens dat Etienne Kaestereker, de man achter E5-Mode, in Spector gestapt is. Nog steeds in Wetteren viel ook mooi nieuw te rapen bij Resilux. Deze producent van PET-flessen heeft via zijn Zwitserse joint venture Airolux een belangrijk contract in de wacht gesleept. Resilux steeg met 4 procent tot 52 euro. TiGenix verloor 5,10 procent op 0,93 euro en Deceuninck kalfde 3,39 procent af tot 1,14 euro.