Leerlingen Zedenleer wensen de bewoners van rusthuis Hoevezavel een prettig eindejaar

Print
Leerlingen Zedenleer wensen de bewoners van rusthuis Hoevezavel een prettig eindejaar

Leerlingen Zedenleer wensen de bewoners van rusthuis Hoevezavel een prettig eindejaar

Lommel -

De eindejaarsperiode kan voor rusthuisbewoners een eenzame periode zijn. Om hen een hart onder de riem te steken, organiseerde de Stuurgroep Morele Bijstand een tekeningenactie. Er werden door enkele Noord-Limburgse scholen een heleboel mooie tekeningen gemaakt, die op donderdag 20 december door leerlingen van basisschool ‘De Kleine Ontdekker’ uitgedeeld werden in rusthuis Hoevezavel te Lommel.


De leerlingen deelden hun wensen in de vorm van een kleurrijk hartje uit. Zij gingen de tekeningen persoonlijk aan elk van de 123 rusthuisbewoners uitdelen en maakten daarbij tijd voor een korte babbel. De kinderen kwamen zo meer te weten over de geschiedenis en de leefwereld van de senioren, zodat ook zij er een leerrijke ervaring aan over hielden.
Juffrouw Ingrid Houden die het klasje begeleidde, vindt het belangrijk dat er tijdens haar les zedenleer ook stilgestaan wordt bij het ouder worden, aangezien dat een lot is dat ons, als we geluk hebben, allemaal te wachten staat. Zij en haar leerlingen waren dan ook dadelijk gewonnen voor dit initiatief, net zoals de andere leerkrachten die meewerkten aan deze actie.
De rusthuisbewoners ontvingen naast de mooie eindejaarswensen informatie over de mogelijkheid om, indien ze daar nood aan hebben, een gesprek aan te vragen met een vrijzinnig-humanistisch consulent. “Vele bewoners van een rusthuis weten bvb. wel dat ze bij de pastoraal medewerker een luisterend oor kunnen vinden. Maar dat niet-gelovige bejaarden hier dus ook iemand voor kunnen vragen die er dezelfde levensbeschouwing als henzelf op nahoudt, is nog niet voldoende bekend. Het gaat hier trouwens ook over een mogelijkheid die in de ziekenhuizen aangeboden wordt”, aldus Davy Vanloffeld van de Stuurgroep Morele Bijstand.
Voor meer informatie kan je terecht op www.stuurgroepmorelebijstand.be of in het huisvandeMens Lommel (Hertog Janplein 24, 3920 Lommel, 011/340540 of lommel@demens.nu)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio