Genker Mijnwerkerskoor zorgt voor ambiance in rusthuis Kapittelhof

Print
Genker Mijnwerkerskoor zorgt voor ambiance in rusthuis Kapittelhof

Genker Mijnwerkerskoor zorgt voor ambiance in rusthuis Kapittelhof

Lommel -

In deze eindejaarsperiode is gezelligheid troef! Vandaar dat het Woon- en Zorgcentrum Kapittelhof het Genker Mijnwerkerskoor over de vloer kreeg. Zij brachten een optreden waarvan bewoners en personeel erg hebben genoten. Aangezien het bij verschillende bewoners ook vele herinneringen opriep, kwamen er bij momenten ook heel wat emoties naar boven.


Het optreden werd aangeboden door de Stuurgroep Morele Bijstand van deMens.nu. Er werd dan ook kort ingegaan op de opdracht van deze Stuurgroep: indien de rusthuisbewoners daar nood aan hebben, kunnen ze een gratis gesprek aanvragen met een vrijzinnig-humanistisch consulent. “Vele bewoners van een rusthuis weten bvb. wel dat ze bij de pastoraal medewerker een luisterend oor kunnen vinden wanneer ze zich eenzaam voelen of wanneer ze zich vragen stellen over hun toekomst of de zin van het leven. Maar dat niet-gelovige bejaarden hier dus ook iemand voor kunnen vragen die er dezelfde levensbeschouwing als henzelf op nahoudt, is nog niet voldoende bekend. Met dit soort acties proberen we hier iets aan te doen. Het gaat hier trouwens over een aanbod dat ook in de ziekenhuizen aangeboden wordt”, aldus Davy Vanloffeld van de Stuurgroep Morele Bijstand.
Voor meer informatie kan je terecht op www.stuurgroepmorelebijstand.be of in het huisvandeMens Lommel (Hertog Janplein 24, 011/340540 of lommel@demens.nu)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio