Kerst-Muzodag in VBS Sint-Mauritius

Print

Kerst-Muzodag in VBS Sint-Mauritius

Bilzen -

Op donderdag, 20 december 2012 stonden alle klasdeuren van de vrije basisschool Sint-Mauritius te Bilzen-Centrum wijd open. Honderden enthousiaste ouders, grootouders en sympathisanten gingen in op de uitnodiging van de school om een kijkje te komen nemen in de klassen.

De leerlingen waren uitermate fier dat mama en papa, oma en opa bij hen in de klas op bezoek kwamen! Iedereen was dan ook in een ware kerststemming. De vele bezoekers konden de klas ‘in werking’ zien: er werd geknutseld en getekend. Het werkte aanstekelijk want heel wat ouders met creatieve handen begonnen spontaan te assisteren! Op regelmatige tijdstippen verrasten de leerlingen het publiek op een toonmoment. Dan werd er gezongen, muziekinstrumenten werden bespeeld en er werden ook heuse theaterstukjes opgevoerd! Zo kon je in genieten van percussie bij de Radetskymars van Strauss maar ook van een opvoering van ‘A Christmas Carol’ van Dickens. Er waren ook zelfgeschreven toneelstukjes en uiteraard werd ook het authentieke kerstverhaal niet vergeten. Ondertussen genoten alle bezoekers met volle teugen. Tussendoor was ‘de herberg’ geopend en kon je proeven van heerlijke kerstcake, een warme choco of een lekkere koffie. De wafels kwamen vers uit het ijzer en er waren ook heerlijke Marokkaanse gebakjes.
De zeer warme sfeer, de blije gezichten bij leerlingen, leerkrachten, ouders en grootouders maakte dat het een heel mooie en gezellige namiddag werd in onze Sint-Mauritiusschool! Ouders en grootouders staken hun appreciatie niet onder de schoolbanken: ‘Super’ en ‘Prachtig initiatief’ waren reacties die meermaals te beluisteren vielen. En de leerlingen en leerkrachten? Zij waren terecht fier op zo’n mooie prestaties!
Aan iedereen: een zalig Kerstfeest en fijne feestdagen!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio