Scheve tafel zet studenten aan het denken

Print

Scheve tafel zet studenten aan het denken

Hasselt -

Een dertigtal studenten Sociaal Werk van de XIOS hogeschool kwam gisteren ietwat onwennig en verwonderd het Vrijzinnig Ontmoetingscentrum (VOC) binnen. Per loting werden ze immers onmiddellijk naar tafels verwezen. 5 sobere tafels zonder veel poespas.

1 rijkelijk gedekte en versierde tafel. Onmiddellijk mocht de grote groep aanschuiven voor een lepel rijst, terwijl de “rijke” tafel bediend werd met Cava, hapjes en een voorgerechtje.

Na deze eerste gang kwam de aap uit de mouw. Deze “Scheve-tafel-maaltijd” was een initiatief van huisvandeMens en VOC Hasselt. De bedoeling: de studenten aan den lijve laten ondervinden hoe de rijkdom in de wereld gespreid is. Wereldwijd zijn 1 op 6 mensen rijk, de rest leeft onder de armoedegrens. Aan elke tafel zat een ervaringsdeskundige in de armoede van VZW De Brug of VZW TAO. Met hen konden de studenten van gedachten wisselen over het thema armoede.
Bijkomend aspect aan deze middag was dat de “arme studenten” toch niet met honger naar huis moesten. Een kookgroepje, begeleid door een lesgeefster van Open School en een diëtiste, liet zien dat je met weinig middelen ook een mooi gevarieerd en gezond menu kan bereiden. Voorzitter van het OCMW, Frank Vandenhoudt, gaf wat meer duiding bij budgetvriendelijk koken en alle initiatieven hieromtrent. Yvette gaf de grote groep dan weer uitleg over de opleiding tot ervaringsdeskundige.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio