Zeventien vrijwilligers serveren 3-gangenmenu aan 193 Riemstenaren

Print
Riemst -

Het dorpsrestaurant van Riemst serveert vanmiddag om 12.00 u. een 3-gangen kerstmenu aan 5 euro. Liefst 200 Riemstenaren schreven zich hiervoor in. Een absoluut record. Om iedereen netjes te kunnen bedienen worden 17 vrijwilligers ingezet. Ook de burgemeester, schepen bevoegd voor Senioren en de voorzitter van het Sociaal Huis, helpen mee.

Erik Coenegrachts, centrumleider: “Dat zoveel mensen zich hebben ingeschreven voor de kerstmenu, stemt ons uitermate tevreden. Het betekent dat onze inspanningen gewaardeerd worden. Ons dorpsrestaurant serveert elke donderdag een 3-gangenmenu aan 5 euro, maar een kerstmenu is iets speciaals. Het is omdat onze vrijwilligers zelf voor het voorgerecht hebben gezorgd, dat we de prijs op 5 euro hebben kunnen houden. “
Naast dat van Riemst, hebben ook Vlijtingen en Kanne een dorpsrestaurant.

Katja Onclin, voorzitter Sociaal Huis: “Het is onze bedoeling om via de dorpsrestaurants de sociale samenhang te versterken. Vaak zijn het ouderen en alleenstaanden die graag gebruik maken van de dorpsrestaurants, maar eigenlijk is iedereen van harte welkom!”

Marina Pauly, schepen van Senioren: “Uit een grote enquête die we hebben uitgevoerd bij de seniorenverenigingen bleek dat er behoefte is aan sociale activiteiten. Vereenzaming loert immers snel om de hoek. Het initiatief van de dorpsrestaurants biedt hierop een perfect antwoord."

Het kerstmenu wordt vandaag opgediend om 12.00 u. in de Paenhuysstraat 11 in Riemst.
Het dorpsrestaurant van Vlijtingen is geopend op dinsdag en is gevestigd in het parochiaal centrum. Dat van Kanne opent de deuren op woensdag in het COCK-lokaal onder de kerk.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio