Volvo zet productie C30 in Gent stop

Print
Volvo zet productie C30 in Gent stop

Volvo zet productie C30 in Gent stop

In de Gentse fabriek van autobouwer Volvo is deze week de productie van de tweedeurs Volvo C30 stopgezet. "Dit was lang gepland in het modellengamma en past in de levenscylus van een model", aldus woordvoerder Mark De Mey.

De Tijd schrijft vandaag dat de stopzetting mogelijk een invloed zal hebben op de productiecijfers van volgend jaar, maar De Mey wijst erop dat de productie van de V40 de stopzetting van de C30 moet "absorberen".

"We zien dan ook dat die verkoop goed vooruitgaat." Eerder dit jaar stopte in Gent de productie van de S40 en de V50. Momenteel worden er de grotere modellen XC60 en S60 gebouwd, en van het "kleinere gamma" de V40 en het afgeleide model V40 Cross Country, al gaat het telkens om vierdeursmodellen in plaats van de tweedeurs C30. De Mey neemt tevreden afscheid van de C30. "Het was een leuk model en het heeft ons goed geholpen om Volvo een jonger, dynamisch en sportiever imago te geven", klinkt het. Dit jaar rolden ongeveer 18.000 C30's van de Gentse band, alles samen werden er sinds de zomer van 2006 ruim 200.000 exemplaren van het model gebouwd.