Hartverwarmend bezoek

Print
Hartverwarmend bezoek

Hartverwarmend bezoek

Genk -

Op de vooravond van de eindejaarsperiode (17 december) bezochten leerlingen van het klasje niet-confessionele zedenleer GO! De Reinpad – Gelieren samen met hun juf Carine en moreel consulent Katrien Stynen het nieuwe rusthuis Toermalien in Genk.

Eenzaamheid is een niet te onderschatten probleem.

Het wordt daarenboven vaak extra pijnlijk tijdens feestperiodes. Hier willen de medewerkers van huisvandeMens Genk graag even bij stil staan en dat doen ze door samen met enkele leerlingen hartjestekeningen te gaan uitdelen aan de rusthuisbewoners van Toermalien.

“Met hoge verwachtingen en hun handen vol tekeningen trokken we ook dit jaar naar het rusthuis. Vandaag heb ik alleen blije gezichten gezien. Blije gezichten van de rusthuisbewoners en blije gezichten bij de kinderen. Hun reactie: "Het was leuk, super leuk, omdat de mensen daar zo vrolijk van werden”, zo zegt Carine Vincken leerkracht zedenleer GO! De Reinpad – Gelieren.

En als de eenzame momenten te zwaar worden of andere problemen beginnen door te wegen, dan kunnen de rusthuisbewoners beroep doen op een moreel consulent. Die staat klaar voor een luisterend oor en een hartverwarmend gesprek.

Meer informatie: huisvandeMens – Bochtlaan 16/6, 3600 Genk – 089 51 80 40 – genk@deMens.nu
Meer info: http://www.stuurgroepmorelebijstand.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio