Leerlingen Merlijn brengen hartverwarmende wensen naar bewoners WZC Aurora

Print

Leerlingen Merlijn brengen hartverwarmende wensen naar bewoners WZC Aurora

Tongeren -

De eindejaarsperiode kan voor rusthuisbewoners een eenzame periode zijn. Om hen een hart onder de riem te steken, organiseerde de Stuurgroep Morele Bijstand een tekeningenactie. De leerlingen van de basisschool Merlijn maakten kleurrijke tekeningen die de leerlingen van het tweede leerjaar, samen met de moreel consulent Josine Morrhey en de leerkrachten juf Tineke en Margriet, uitdeelden aan de rusthuisbewoners van het woonzorgcentrum Aurora aan het Aniciuspark in Tongeren.

De kinderen deelden nieuwjaarswensen in de vorm van een hart uit en lieten de bewoners genieten van een hartverwarmende Nieuwjaarsgedicht. Verschillende bewoners ontvingen de leerlingen enthousiast op hun kamer en gaven uitgebreid uitleg over het leven in het rustoord. Het was zowel voor de leerlingen, de juffen, de bewoners, de animatrice Liesbeth, als voor de vrijzinnig humanistische consulent een leuke ontmoeting.

‘Niet alleen tijdens de eindejaarsperiode staat de moreel consulent klaar voor de Tongerse rusthuisbewoners die het moeilijk hebben en graag een gesprek wensen’, zo vertelt Josine Morrhey, ‘Gedurende de rest van het jaar kunnen zij ook steeds beroep doen op de consulenten van de Stuurgroep Morele Bijstand voor een luisterend oor.’

Meer informatie: www.stuurgroepmorelebijstand.be of in het huisvandeMens Tongeren, Vlasmarkt 11, 3700 Tongeren T 012 45 91 30.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio