Dagoek van een Ford-medewerker

Print
Riemst -

Ook dit jaar zal er tijdens de kerstdagen weer een briefje van Ford in de bus vallen. Zoals gewoonlijk zal het je niet aan het lachen brengen. Neen, dit keer wordt er naar onze mening gevraagd. Akkoord of niet akkoord met de voorstellen van de verzoener.

Zoals ik al vermoedde wil men ons doen geloven dat de productie niet meer kan opgestart worden omdat onze motivatie er niet meer is, het is dus onze fout.

Nochtans hebben we met zijn allen nooit te kennen gegeven dat we niet meer wilden werken. Er zijn zelfs al 7 werkdagen aangekondigd voor januari 2013. Dat zou je toch niet doen als we het werk neergelegd hadden, toch? De waarheid is dat Ford ons verhindert te werken door ons in de economische werkloosheid te zetten. Als we niet akkoord gaan met het voorstel, impliceert dit volgens hun, dat we niet aan de slag willen en dus in een staking vallen.

Toch weer slim gespeeld, ware het niet dat ik persoonlijk vind dat het niet akkoord gaan met dit voorstel, er toch gewoon op duid, dat we verder moeten onderhandelen. De productie kan los van die onderhandelingen gewoon doorgaan zoals na 24 oktober reeds gebeurde. Waarom kan dit nu plots niet meer? Omdat er geen wagens vrijgegeven worden? Ford wil een staking, dat is bij deze wel duidelijk. En of ik akkoord ga met dit voorstel? Iedereen heeft recht op een eigen mening. Dat recht zal niemand me ontnemen, zelfs mijn eigen vrouw niet.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio