De Berk bezoekt de oudste stad van België

Print
De Berk bezoekt de oudste stad van België

De Berk bezoekt de oudste stad van België

Beringen -

De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van basisschool De Berk bezochten onlangs het Gallo-Romeins museum en de stad Tongeren. In het museum werden de leerlingen begeleid door een gids die hen meenam naar het atelier.

Daar werden de leerlingen letterlijk ingelijfd in het Romeinse leger en trainden ze zowel op fysieke conditie als op strategische aanvallen.

Na deze zware beproeving voor het Romeinse leger nam de gids hen mee naar de permanente tentoonstelling van het Gallo-Romeins museum.

Hier kregen de leerlingen heel wat informatie over het dagelijks leven, het geloof, wonen, vervoer en oorlog van het Romeinse volk. De meeste aandacht ging daarbij naar de levensechte poppen, die het museum gebruikt om alles zo informatief mogelijk voor te stellen.

Na een deftige lunch in de cafetaria van het museum werd het tijd voor een andere uitdaging. Meester Bjorn en juf Kim hadden een mooie route door Tongeren uitgestippeld. Deze wandeling mochten de leerlingen natuurlijk ook maken, maar dan wel helemaal alleen. Met behulp van foto’s zochten de leerlingen in kleine groepjes hun weg in de oudste stad van België.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio